De actieve deelnemers van RotterdamStreets zijn (december 2019):

(1) André Nijenhuis is geboren in het ‘Oude Noorden’, de wijk van de Benthuizerstraat, Zaagmolenstraat en het Zwaanshals, de wijk waar de Noorderlingen wonen. Hij is Rotterdammer en begon op vroege leeftijd te fotograferen. Eerst met de 6×9 ‘klapcamera’ van zijn vader, later met een Nikon spiegelreflex. Experimenteren met licht en donker, veel portretfoto’s maken van vrienden en vriendinnen, ontwikkelen van filmpjes en afdrukken in de doka. Vele jaren later heeft hij als professioneel fotograaf een getraind oog voor licht, compositie en detail ontwikkeld. Zijn werk is enerzijds verstild en anderzijds documentair van stijl. Vrijwel altijd in zwart/wit, soms in kleur. Naar portfolio.

Al vanaf jongs af aan vond (2) Arno Koenraat het leuk om met zijn vaders analoge camera te spelen. In 2007 startte hij met zijn eerste digitale reflexcamera. Daarna is hij diverse fotografiecursussen gaan volgen waarin hij ontdekte dat straatfotografie een van zijn grootste passies is. Het is een fijn gevoel om met je camera tussen de mensen te lopen en de alledaagse, maar ook bijzonder situaties vast te leggen. Daarin probeert hij een zo origineel mogelijk beeld vast te leggen zonder zich te laten belemmeren door regeltjes. Naar portfolio.

Reizen combineren met fotografie ervaart (3) Elaine Springford als een eenvoudige taak. Elaine geniet als zij foto’s maakt van mensen en sociale, culturele of religieuze evenementen fotografeert. Nog niet zo lang geleden is zij begonnen met het verbreden van haar fotografie door straattaferelen in diverse steden van Europa vast te leggen. Het project RotterdamStreets is een uitstekende manier om een deel van haar werk te delen. Naar portfolio.

(4) Jan Poldervaart is sinds 8 jaar actief met fotografie. Zijn voorkeur is sociale fotografie en met name de “gewone” mens op straat, vandaar zijn passie voor straatfotografie. Tijdens stedenvakanties fotografeert hij graag de dagelijkse straattaferelen en ongewone situaties van mensen. Jan is lid van fotoclub de Phoenix in Rotterdam Zuid. Naar portfolio.

Voor (6) Lennie Visser is fotograferen met andere ogen naar de wereld om je heen kijken. Het leven op straat is voor haar een grote bron van inspiratie. Voor haar is fotograferen “het in een honderdste van een seconde registreren wat mensen wel of niet doen in een dagelijkse situatie”. Bij voorkeur fotografeert Lennie mensen zo onopvallend mogelijk. Hoe minder de mensen op straat van haar zien, des te beter. Naast “de straat” laat zij zich ook inspireren door de gebouwen, parken en pleinen in oudere steden. Naar portfolio.

Voor (7) René Lamers is fotograferen vooral registreren en een mooi beeld maken. Wat zien we nu echt als we beter kijken en wat kunnen we leren van werelden die niet perse de onze zijn? Wat voor gevoel wekt een beeld op?  Zijn interesses gaan uit naar alle vormen van fotografie maar het meeste naar documentair, journalistiek, mensen, emoties en de straat. Een beeld hoeft niet technisch perfect te zijn maar moet je wel verleiden er naar te blijven kijken en nog eens en nog eens. Wat gebeurt er? Wat zegt het? Naar portfolio.

Fotograferen is voor (8) Robert Bekker een fenomeen met vele aspecten. De techniek is leerzaam en heeft nog vele uitdagingen. De keuze voor een nieuwe camera wordt gedreven door z’n dromen maar onmiddellijk beperkt door de beschikbare financiële middelen. Fotograferen is ook creëren. RotterdamStreets biedt voor hem de mogelijkheid om bij te dragen aan de creatie van een mooi tijdsbeeld van Rotterdam en haar bewoners. Naar portfolio.

De magie van fotografie is voor (9) Wilco den Otter het vastleggen van het moment die eens was en nooit meer zal zijn. Capture the Moment! Dat kan een landschap, mensen of zelfs iets abstracts zijn. Als het hem maar prikkelt, beroerd of anderszins raakt. Maar voor allen geldt, om dat ene moment van mooi, lelijk of uniek zijn, dát moment door zijn ogen vast te leggen! Naar portfolio.

(10) Wino Dorst kocht op zijn 18e als eerste camera een Praktica spiegelreflex en startte met het maken van foto’s. In het digitale tijdperk is compact voor hem een sleutelwoord en de systeemcamera is voor hem dan ook de ideale oplossing. Fotografie is voor hem vooral een leuke hobby. Toen hij begon met straatfotografie raakte hij er direct door gegrepen. Uiteindelijk bevries je in een foto het moment van iemand die heel toevallig je pad kruist, dat zijn unieke momenten. In zijn foto’s nemen de mensen en hun uitdrukkingen vaak een prominente plaats in. Naar portfolio.