De actieve deelnemers van RotterdamStreets zijn (januari 2019):

André Nijenhuis is geboren in het ‘Oude Noorden’, de wijk van de Benthuizerstraat, Zaagmolenstraat en het Zwaanshals, de wijk waar de Noorderlingen wonen. Hij is Rotterdammer en begon op vroege leeftijd te fotograferen. Eerst met de 6×9 ‘klapcamera’ van zijn vader, later met een Nikon spiegelreflex. Experimenteren met licht en donker, veel portretfoto’s maken van vrienden en vriendinnen, ontwikkelen van filmpjes en afdrukken in de doka. Vele jaren later heeft hij als professioneel fotograaf een getraind oog voor licht, compositie en detail ontwikkeld. Zijn werk is enerzijds verstild en anderzijds documentair van stijl. Vrijwel altijd in zwart/wit, soms in kleur. Naar portfolio.

Al vanaf jongs af aan vond Arno Koenraat het leuk om met zijn vaders analoge camera te spelen. In 2007 startte hij met zijn eerste digitale reflexcamera. Daarna is hij diverse fotografiecursussen gaan volgen waarin hij ontdekte dat straatfotografie een van zijn grootste passies is. Het is een fijn gevoel om met je camera tussen de mensen te lopen en de alledaagse, maar ook bijzonder situaties vast te leggen. Daarin probeert hij een zo origineel mogelijk beeld vast te leggen zonder zich te laten belemmeren door regeltjes. Naar portfolio.

Jan Poldervaart is sinds 8 jaar actief met fotografie. Zijn voorkeur is sociale fotografie en met name de gewone mens op straat, vandaar zijn passie voor straatfotografie. Tijdens stedenvakanties fotografeert hij graag de dagelijkse straattaferelen en ongewone situaties van mensen. Jan is lid van fotoclub de Phoenix in Rotterdam Zuid. Naar portfolio.

Laura van der Wende kreeg al op 4-jarige leeftijd een camera in haar handen, haar vader was een gepassioneerd vrijetijdfotograaf die de geheimen van de fotografie al vroeg op zijn dochter wilde overbrengen. Na uren fotograferen en het werken in de doka onder zijn bezielende leiding, zei Laura, in haar puberteit, de fotografie vaarwel: zij had ’het’ wel gezien … Bloed kruipt echter waar het niet gaan kan, en toen haar eigen kinderen opgroeiden, bemerkte ze al snel dat het kleine, en o zo handige compact cameraatje wat ze had aangeschaft, haar niet de foto’s opleverde die ze eigenlijk voor ogen had. In 2009 besloot ze daarom de stap naar de spiegelreflexcamera te wagen. Nu komt ze er achter dat het fotograferen van ‘de mens’ in heel zijn kleurrijke bestaan, eigenlijk haar fotografie-passie is geworden en vooral de straatfotografie haar veel voldoening schenkt. Geen dag is hetzelfde, geen mens is hetzelfde … de mogelijkheden zijn onuitputtelijk! Naar portfolio.

Voor Lennie Visser is fotograferen met andere ogen naar de wereld om je heen kijken. Het leven op straat is voor haar een grote bron van inspiratie. Voor haar is fotograferen ‘het in een honderdste van een seconde registreren wat mensen wel of niet doen in een dagelijkse situatie’. Bij voorkeur fotografeert Lennie mensen zo onopvallend mogelijk. Hoe minder de mensen op straat van haar zien, des te beter. Naast ‘de straat’ laat zij zich ook inspireren door de gebouwen, parken en pleinen in oudere steden. Naar portfolio.

Liesbeth Mulders nam op vakanties altijd een compact camera mee en maakte graag foto’s. Toen Liesbeth echter in 2010 een spiegelreflex camera kocht en cursussen en workshops ging volgen, is het fotograferen voor haar een serieuze hobby geworden. Techniek aanleren is één, maar een aansprekende foto maken is heel wat anders. Foto’s maken van mensen hebben haar bijzondere interesse. Wat de afgelopen jaren haar favoriete onderwerp is geworden, is straatfotografie. Mensen op straat in hun dagelijkse bestaan, ongedwongen en niet poserend. Foto’s van opvallende mensen, mensen in bijzondere situaties, maar ook foto’s waarin iets gebeurt en waarbij allerlei verhalen te bedenken zijn. Als geboren Rotterdamse is ze daarom ook veel te vinden in de straten van Rotterdam om haar hobby te beoefenen. Naar portfolio.

Fotograferen is voor Robert Bekker een fenomeen met vele aspecten. De techniek is leerzaam en heeft nog vele uitdagingen. De keuze voor een nieuwe camera wordt gedreven door z’n dromen maar onmiddellijk beperkt door de beschikbare financiële middelen. Fotograferen is ook creëren. RotterdamStreets biedt voor hem de mogelijkheid om bij te dragen aan de creatie van een mooi tijdsbeeld van Rotterdam en haar bewoners. Naar portfolio.

Wino Dorst kocht op zijn 18e als eerste camera een Praktica spiegelreflex en startte met het maken van foto’s. In het digitale tijdperk is compact voor hem een sleutelwoord en de systeemcamera is voor hem dan ook de ideale oplossing. Fotografie is voor hem vooral een leuke hobby. Toen hij begon met straatfotografie raakte hij er direct door gegrepen. Uiteindelijk bevries je in een foto het moment van iemand die heel toevallig je pad kruist, dat zijn unieke momenten. In zijn foto’s nemen de mensen en hun uitdrukkingen vaak een prominente plaats in. Naar portfolio.