STRAATFOTOGRAFIE CURSUS

De beste foto’s ter wereld zijn op straat gemaakt. Waarom? Omdat ze ons een verhaal vertellen. Ze geven een blik in het leven van een ander, roepen emotie op en zetten aan tot nadenken. Hoe loop jij met jouw camera over straat? Zie je wel eens een groep skaters die de wildste capriolen uithalen? Of twee mensen op een bankje in een drukke straat? Straatfotografie vergt een geheel andere techniek dan bijvoorbeeld portretfotografie. Lijkt het je leuk om te leren? Dan is straatfotografie echt iets voor jou!

Informatie, opdrachten en bespreken
Daar draait het om bij deze cursus Straatfotografie. Vaak zie je straatfoto’s die zijn gemaakt in New York, Parijs of Berlijn. Maar ook bij jou om de hoek (in Rotterdam) doen zich situaties voor die prachtig vast te leggen zijn. Waar moet je dan op letten? Welke apparatuur kun je het beste gebruiken? Tijdens deze cursus leert je het allemaal. Je zult versteld staan van je eigen kunnen en het resultaat. Sleutelwoorden daarbij zijn: praktisch, leerzaam én leuk om te doen.

Inhoud en opzet van deze cursus
Aan de hand van voorbeeldfoto’s leggen we je nauwkeurig uit waar je op moet letten en hoe je je moet opstellen. Weten waar je op moet letten. Je kunt straatfotografie alleen in de vingers krijgen door heel veel te oefenen. Hier is dan ook veel tijd voor ingeruimd. Met je medecursisten kijken we naar wat goed ging en wat beter kan. Zo leer je kritisch te kijken naar je foto’s en kom je heel snel vooruit.

Benodigde voorkennis
Bij de cursus Straatfotografie gaan we er vanuit dat je redelijk met je camera overweg kunt. Je haalt meer uit deze cursus als je vertrouwd bent met zaken als fotograferen in de M + P-stand en hoe je moet onder- en overbelichten.

Prijs
De prijs voor de cursus Straatfotografie is € 95,00 inclusief koffie en thee.

Data 2022
(cursusnummer 22.431) zaterdagmiddag 22/1 – 19/2 – 19/3 (14.00 – 16.00 uur) beperkt plaats beschikbaar

(cursusnummer 22.432) zaterdagochtend 2/4 – 30/4 – 4/6 (10.00 – 12.00 uur)

Deelnemen
Wil je deelnemen aan de cursus Straatfotografie? Ga dan naar het Inschrijfformulier  (noteer daarop ook het cursusnummer).
Nadat wij het formulier hebben ontvangen, sturen wij je zo spoedig mogelijk een bevestiging.

Locatie van de Rotterdamse Fotografieschool
Coolhaven 238c te Rotterdam (Delfshaven). Er is voldoende parkeergelegenheid voor de deur. Van maandag tot en met zaterdag betaald parkeren (zone 540, laagste tarief). Na 18.00 uur gratis parkeren.
Onze locatie is ook te bereiken met het openbaar vervoer (Metrostation Delfshaven / Tram 4 halte Ruilstraat), zie ook Google Maps

Wij maken je erop attent dat het historische pand aan de Coolhaven vanwege de 7 trappen (geen lift) niet toegankelijk is voor rolstoelgebruikers of mensen die slecht ter been zijn.

Lees ook de informatie over studiebelasting

Hier vind je onze Algemene Voorwaarden

Voor verdere vragen en contact: klik hier

Gegevensbescherming