STRAATFOTOGRAFIE CURSUS 2024

De beste foto’s ter wereld zijn op straat gemaakt. Waarom? Omdat ze ons een verhaal vertellen. Ze geven een blik in het leven van een ander, roepen emotie op en zetten aan tot nadenken. Hoe loop jij met jouw camera over straat? Zie je wel eens een groep skaters die de wildste capriolen uithalen? Of twee mensen op een bankje in een drukke straat? Of wil je juist de sfeer van de straat met mensen vastleggen? Straatfotografie vergt een geheel andere techniek dan bijvoorbeeld portretfotografie. Lijkt het je leuk om te leren? Dan is straatfotografie echt iets voor jou!

Informatie, veel opdrachten en intensief bespreken
Daar draait het om bij deze cursus Straatfotografie. Vaak zie je straatfoto’s die zijn gemaakt in New York, Parijs of Berlijn. Maar ook bij jou om de hoek (in Rotterdam) doen zich situaties en sferen voor die prachtig vast te leggen zijn. Waar moet je dan op letten? Welke apparatuur kun je het beste gebruiken? Tijdens deze cursus leert je het allemaal. Je zult versteld staan van je eigen kunnen en het resultaat. Sleutelwoorden daarbij zijn: praktisch, leerzaam én leuk om te doen.

Inhoud en opzet van deze cursus
Aan de hand van voorbeeldfoto’s leggen we je nauwkeurig uit waar je op moet letten en hoe je je moet opstellen. Weten waar je op moet letten. Je kunt straatfotografie alleen in de vingers krijgen door heel veel te oefenen. Hier is dan ook veel tijd voor ingeruimd. Met je medecursisten kijken we naar wat goed ging, wat beter en anders kan. Zo leer je kritisch te kijken naar je foto’s en kom je heel snel vooruit.

Benodigde voorkennis
Bij de cursus Straatfotografie gaan we er vanuit dat je redelijk met je camera overweg kunt. Je haalt meer uit deze cursus als je vertrouwd bent met zaken als fotograferen in RAW, de M- of P-stand en hoe je moet onder- en overbelichten.

Prijs
De prijs voor de cursus Straatfotografie (6 x 2 uur)  is € 185,00 inclusief koffie en thee en veel hand-outs.

Data 2024
(cursusnummer 24.431)  in voorbereiding

Deelnemen
Wil je deelnemen aan de cursus Straatfotografie? Stuur een e-mail naar contact@rotterdamstreets.nl en we houden je op de hoogte wanneer deze cursus van start gaat.

Locatie van de Rotterdamse Fotografieschool
Coolhaven 238c te Rotterdam (Delfshaven). Er is voldoende parkeergelegenheid voor de deur. Onze locatie is ook te bereiken met het openbaar vervoer (Metrostation Delfshaven of Coolhaven), zie ook Google Maps

Wij maken je erop attent dat het historische pand aan de Coolhaven vanwege de 7 trappen (geen lift) niet toegankelijk is voor rolstoelgebruikers of mensen die slecht ter been zijn.

Lees ook de informatie over studiebelasting

Hier vind je onze Algemene Voorwaarden

Voor verdere vragen en contact: klik hier

Gegevensbescherming